Евангелска Соборна Црква

ДОЗНАЈ ГО БОЖЈИОТ ПЛАН
ЗА ТВОЈОТ ЖИВОТ

КОИ СМЕ НИЕ

ЦРКВА со ЦЕЛ

Ние постоиме и дејствуваме со цел да бидеме заедница која ја практикува и негува христијанската вера – онака како што е откриена во Библијата, но и да им помогнеме на луѓето да го постигнат истото.

ЦРКВА со ВРЕДНОСТИ

Основата на нашите верувања и активности е Библијата, за која веруваме дека е пишаниот Божји Збор кој им е даден на луѓето за да ја спознаат вистината за тоа од каде доаѓаме, што правиме тука и каде одиме по смртта.

ЦРКВА за СЕКОГО

Верници и скептици, стари и млади, богати и сиромашни… независно кои се вашите религиозни убедувања, возраст, етничка пропадност, социјален статус и сл., секој е добредојден.
 

 

ПОСЕТИ НЀ

 

 

 

 

ПРОПОВЕДИ

 

 

 

 

БЛОГ

 

 

 

 

е-БИБЛИЈА

 

 

НЕДЕЛНИ СОБИРАЊА

МОЛИТВЕНО ЗАЕДНИШТВО

Секоја среда од 18:00 часот

НЕДЕЛНА БОГОСЛУЖБА (+ДЕТСКИ БИБЛИСКИ ЧАС)

Секоја недела од 11:00 часот

АДРЕСА

ул. Христо Смирненски бр. 20, Скопје

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА
ШТО СЕ СЛУЧУВА ЗА ВРЕМЕ НА БОГОСЛУЖБАТА ВО ВАШАТА ЦРКВА?
Генерално гледано, програмата за нашите неделни богослужби се состои од молитви, пеење христијански песни и слушање библиска поука која е централниот дел од богослужението. Секој е добредојден да ни се придружи!
ДАЛИ ДОАЃАЊЕТО ВО ЦРКВА ЗНАЧИ ЧЛЕНСТВО ВО ЦРКВАТА?
Не! Секој е добредојден да присуствува на нашите неделни богослужби, но самото присуство не подразбира какво било членување во црквата.
МОРА ЛИ ДА ВЕРУВАМ ВО БИБЛИЈАТА ЗА ДА ДОЈДАМ ВО ЦРКВА?
Нашата црква е отворена за секој. Независно дали верувате во Библијата или не, независно дали се сметате себеси за припадник на христијанската вера или на друга религија, или атеист – добредојдени сте да не посетите.
МОЖЕ ЛИ ДА ДОНЕСАМ ПРИЈАТЕЛ/ПРИЈАТЕЛКА СО МЕНЕ?
Би ни било мило доколку го направите тоа. Ако сакате да не посетите заедно со некоја блиска личност – за вашaтa прва посета и искуство со нашата црква да бидат со некој кого го познавате, слободно направете го тоа.
ИМАМ ПРАШАЊА ЗА БОГ. ЌЕ МОЖЕ ЛИ ДА ЗБОРУВАМ СО НЕКОЈ?
Се разбира! Доколку имате какво било прашање во врска со христијанската вера, Бог, Библијата и сл., ние сме тука да разговараме со вас. Не сме сезнајковци и затоа не ветуваме дека ќе знаеме да дадеме одговор на секое ваше прашање, но ќе бидеме отворени за разговор, разменување мислења и искрено трагање по вистината.
ИМАМ МАЛИ ДЕЦА, ИМА ЛИ КОЈ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НИВ ВО ЦРКВА?
Евангелска Соборна Црква е заедница во која има неколку учители/учителки за деца кои се стручно обучени во областа на работа со деца и веронаука. Додека вие присуствувате на богослужба за возрасни, доколку сакате вашето дете може да присуствува на неделно детско библиско училиште кое се одржува во соседна просторија од онаа во која вие би се наоѓале (или доколку сакате може и да присуствувате на неделното детско библиско училиште).

ИМАТЕ ПРАШАЊЕ ИЛИ ПОТРЕБА ОД МОЛИТВА?

 ПРАТЕТЕ НИ ПОРАКА